Pályaorientációs nap - 2020

57038397 821317921557096 2151789365599141888 oPályaorientációs nap

Iskolánk hagyományainak megfelelően az idén is megtartottuk a pályaorientációs napot.
A nap során az alsósok a szakmákkal kapcsolatos érdekes játékos feladatokon keresztül bővíthették ismereteiket arról, hogy ki mit dolgozik, vagy hogy az egyes szakmák képviselői milyen egyenruhát viselnek például, illetve a témához kapcsolódó meséket dolgoztak fel a tanítási órákon a kis nebulók.
A felső tagozaton a délelőtt egy részében a „Mesterember” és a „Hogyan készül? Megmutatjuk!” sorozat videóit tekinthették meg, illetve az osztályfőnökökkel beszélgethettek tanulóink a továbbtanulási terveikről.
Azok számára, akiknek még nincsenek határozott elképzelései két előadót is meghívott iskolánk. A Dékáni Árpád Technikum gyakorlati oktatásvezetője, Somosköviné Németh Ildikó többek között az újonnan induló rendészeti technikus szakirányt mutatta be az érdeklődő diákoknak. Illetve Bársony István, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadója tartott interaktív előadást a különböző iskolatípusokról. Beszélgetés közben felhívta a hallgatóság figyelmét az első életre szóló döntés meghozatalához szükséges kulcsfontosságú tényezőkre, a pályaválasztáshoz szükséges önismeret és reális önértékelés elengedhetetlen meglétére, hogy majdan boldogan, elégedetten élhessék meg a szürke, dolgos mindennapokat. S ahhoz, hogy a szürke árnyalatait is felfedezhessék, tanácsolta mindenkinek: ne szakmát, hanem hivatást válasszon, szükség esetén pedig a szülőket, tanáraikat, az őket ismerő emberek véleményét és tanácsát kikérve döntsön majd, ha arra kerül a sor.
A jó tanácsok mellé egy Bács Pályaválasztás feliratú karkötőt is hazavihettek a diákok.

 

.

  

 

 

 

Please publish modules in offcanvas position.