Óvoda története

Bemutatkozás2

Óvodánk a kiskunhalasi Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda tagintézménye, 2012 óta katolikus intézmény. Mindig népszerű volt a szülők körében a hatalmas fás, füves udvara miatt is, amely sokféle tapasztalat szerzésre, a jó levegőn való játékra, mozgás nyújt lehetőséget, de az utóbbi időben már tudatosan választották a családok a katolikus nevelési elvek szerint működő intézményünket.
Jelenleg 4 csoportban, a férőhelyeket szinte teljes létszámmal kitöltve zajlanak az óvoda mindennapjai. Fontosnak tartjuk a családias légkör megteremtését, a gyerekek biztonságosan mozognak az óvoda területén, mindenki ismer mindenkit.

Kiemelt nevelési területeink:

  • Hitéleti nevelés
  • Érzelmi nevelés
  • Anyanyelvi nevelés
  • Egészséges életmódra nevelés

Hétköznapjainkat a hitélet ünnepei, a hagyományok ápolása színesíti.

Az óvoda-iskola átmenetet segíti még a sok közös program, amely során vagy óvodásaink látogatnak a közeli Szent József Katolikus Általános Iskolába, vagy az iskolások vendégeskednek nálunk.
Óvodánk kiemelt figyelmet fordít a gyermekek környezettudatos nevelésére. Az elmúlt évek során elnyertük a Zöld Óvoda és a Madárbarát Óvoda címeket is, melyekre nagyon büszkék vagyunk.

Az óvoda épület története:
2014-ben a Fenntartónk egy megnyert pályázat kapcsán kicseréltette a külső nyílászárókat, az óvoda épülete külső hőszigetelést kapott, a tetőre pedig 9 napelem és három napkollektor került felszerelésre, így a megújuló energiafelhasználással fűtött, modern épületben tölthetik a gyermekek mindennapjaikat.

Ezt követően az óvodánkba jelentkezők létszáma már túltett a férőhelyeink számán, így az óvoda épületének bővítése maradt az egyetlen megoldás, hogy a hozzánk beiratkozni szándékozó szülőket ne kelljen visszautasítanunk.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye, mint Fenntartó támogatásával az eddigi épület 221m2-rel bővült, a 2017/18-as tanév során. Ebben a bővítményben helyet kapott egy 60 m2-es tornaterem, szertár, öltöző, mosdó, egy 60 m2-es csoportszoba, valamint irodák. Emellett a régi épületrészben a tornaszobából akadálymentesített mosdók, logopédiai szoba és a dolgozóknak öltöző került kialakításra.

2018 március 23-án, ünnepélyes keretek között a gyermekek birtokba is vehették a gyönyörű tornatermet. 2018 szeptemberében pedig 21 kisgyermek kezdte meg óvodai életét az új csoportszobában. Ezzel óvodánkban a gyermekek létszáma 100 fő fölé emelkedett. A gyermekeken keresztül közel 100 család tapasztalhatja meg az Evangélium örömhírét, a mindennapos lelki percek, és a havi óvodás szentmisék által.

 

Tallér Erzsébet
tagintézmény vezető

Please publish modules in offcanvas position.